ForumCB-RadiosLinears  NEW!!! Reviews (NL)  RegelgevingUpdates  Links

CB & Export Radios

President George


 Onderstaande modificatie komt van een website die na lang niet bijgewerkt te zijn ondertussen niet meer online is. Wie de auteur was weet ik niet. Het uitvoeren van de modificatie is uiteraard op eigen risico.


De president George in de CEPT-uitvoering is een 27 MHz transceiver die standaard is ingesteld op 40 kanalen FM en een HF-uitgangsvermogen van 4 Watt en als zodanig is toegelaten in Nederland voor gebruik zonder machtiging op de 27 MHz band.

In tegenstelling tot de eerste CEPT-serie van de President James is omprogrammering naar andere kanalen en modulatievormen niet zonder meer mogelijk.

Wie hier toch prijs op stelt kan dit met de volgende modificatie bereiken. Opgemerkt moet wel worden dat zowel de 3 jaar fabrieksgarantie op het apparaat als de CEPT toelating van het apparaat vervalt en dat gebruik van het apparaat zonder machtiging op dat moment als een misdrijf kan worden beschouwd en daarom strafbaar is.

 

Benodigdheden voor de modificatie:

1 koolweerstand van 560 ohm – ¼ watt (groen-blauw-bruin-goud)

1 stukje (krimp) kous van 5 cm.

 

Beschrijving:

 • Verwijder de 8 schroeven aan de zijkant van het apparaat en maak de boven- en onderklep los.
 • Het zwarte voorfront is vastgeklemd aan de boven- en onderzijde met elk 3 lippen. Maak het voorfront voorzichtig los, schuif het naar voren en verwijder het.
 • Verwijder de 8 schroeven aan de zijkant van het apparaat en maak de boven- en onderklep los.
 • Zoals blijkt zit de MIC/RF regelaar niet vast op het printje dat nu vrij is komen te liggen. Om verder te kunnen dienen de twee knopjes hiervan eerst te worden verwijderd. Doe dit zonder te beschadigen met een schroevendraaier, waaromheen een stukje stof is gewikkeld, de knopjes van onderaf naar boven te duwen. Let op dat de knopjes niet weg kunnen springen !
 • Verwijder de twee schroeven waarmee de print is geschroefd.
 • Schuif nu voorzichtig, zonder te buigen, over de lipjes waar het achter is vergrendeld zodat de print volledig los komt.
 • Zoek aan de achterkant van de print de processor IC701 (UNIDEN UC1520) op.

 

Voor de volgende werkzaamheden moet er op gewezen worden dat deze slechts zelf uitgevoerd kan worden indien men de beschikking heeft over een puntsoldeerbout met een vermogen van ca. 15 Watt, een vaste hand en ruime soldeer ervaring !

 

 • Knip de koolweerstand van 560 ohm op maat af en vertin de uiteinden.
 • Schuif de (krimp)kous, die moet voorkomen dat er kortsluiting kan ontstaan op de aansluitingen van de processor over de weerstand en soldeer de weerstand op de plaats als aangegeven in de tekening op deze pagina. Controleer dat er geen sluiting kan ontstaan tussen de printbanen !

 

 • Schuif de print weer in alle nokvergrendelingen, controleer of de print goed recht zit en schroef de print weer vast met de twee schroeven.
 • Monteer de knopje weer op de MIC/RF regelaar. Deze passen maar op een manier.
 • Schuif het zwarte front weer over de voorkant tot dit vastklikt.
 • Monteer de boven- en onderkant met de 8 schroeven.

 

Na deze modificatie kan de President George worden omgeprogrammeerd als volgt:

 

 • Schakel de voedingsspanning uit en daarna weer in, waardoor de mededeling ‘codE’ gaat knipperen
 • Druk nu tegelijkertijd de volgende functieknoppen in: ‘Power’ + ‘PA’ + ‘Dimmer’ en wacht tot het scherm dooft.
 • Laat nu de ‘Power’ knop los, maar houdt de ‘PA’ + ‘Dimmer’ knoppen ingedrukt. Opnieuw knippert de mededeling ‘codE’. Na een paar seconden wordt het scherm leeg.
 • Laat nu de ‘PA’ + ‘Dimmer’ knoppen los.
 • Druk afhankelijk van de te kiezen mogelijkheid ‘M1’, ‘M2’, ‘M3’, ‘Mode’ of ‘Program’ in.
 • De zendontvanger gaat nu uit en kan weer worden aangezet na het invoeren van de persoonlijke code (van fabriekswege is dit standaard 4 x ‘Program’. De zendontvanger start dan, tot opnieuw geprogrammeerd, in het vervolg op in het gekozen programma.

Programmakeuze’s:

M1: 240 kanalen AM/FM(ca.15 Watt) LSB/USB (ca. 25 Watt PEP)

M2: 40 kanalen FM (kanaal 4-15 ook AM – 4 Watt)

M3: 40 kanalen FM / 4 Watt (CEPT- goedgekeurd)

Mode: 40 kanalen FM – 4 Watt (UK kanalen 27.600 – 27.990 MHz)

Program: 40 kanalen AM/FM/LSB/USB – 4 Watt

Met de knop ‘Dimmer’ kan bij keuze van 240 kanalen van band worden gewisseld. Kort indrukken levert de eerstvolgende hogere band op. Lang indrukken levert de eerstvolgende lagere band op.

Met de knop ‘Mode’ kan worden gekozen uit de verschillende modulatievormen. Kort indrukken schakelt tussen de FM/AM. Lang indrukken schakelt naar LSB en USB.

 

 

www.cbradio.nl does not sell radios or amplifiers.
www.cbradio.nl

© Copyright 1997-2020

/ Last Update
donderdag 16 januari 2020
/ Best Viewed in

www.cbradio.nl © Copyright 1997-2020
/ Last Update donderdag 16 januari 2020 / Best Viewed in 1280*1024